Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Skupština Gradiška: Izglasano povećanje odborničkih naknada

Juče je održana 22. redovna sjednica Skupštine Grada Gradiška.

Na sjednici je izglasano da odbornička naknada umjesto 450KM, iznosi 600KM. Ova odluka je donesena jednoglasno.

Osim povećanja svojih naknada, odbornici su razmatrali više informacija i izvještaja, kao i Prijedloga odluka.

Usvojen je Program korišćenja poljoprivrednog zemljišta na području Gradiške za 2023. godinu, sa Izvještajem o realizaciji Programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta za prošlu godinu. Program sadrži ukupne površine poljoprivrednog zemljišta na području Gradiške, površine po korisnicima kao i površine planirane za dodjelu putem zakupa i koncesije, te uvid u ostalo poljoprivredno zemljište.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić naveo je da je konkursna procedura privedena kraju, te da je napravljena rang lista potencijalnih zakupaca koja je proslijeđena Vladi Republike Srpske na saglasnost.

Usvojena je i Informacija o socijalnoj situaciji na području Gradiške za 2022. godinu.

Direktor Centra za socijalni rad Gradiška, Stana Balaban ukazala je na problem narkomanije kod djece uzrasta od 13 do 15 godina, kao i problem nasilja u porodici i podsjetila na primarnu ulogu Centra, odnosno na podršku i pružanje pomoći porodicama u kriznim situacijama.

Gradonačelnik je naveo da je Grad Gradiška vodeća lokalna uprava u BiH po izdvajanjima za socijalne potrebe stanovništva, te da se iz budžeta godišnje izdvaja 7,5 miliona KM ili 18%.

Dnevni red sjednice dopunjen je još jednom tačkom, Prijedlogom Odluke o izmjeni Odluke o uvođenju subvencija za korisnike javnih vodnih usluga na području Gradiške.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
450FollowersFollow