Cookie Consent by Free Privacy Policy website

OŠ “Vladislav Ribnikar” nastavlja da radi bez ocjenjivanja i ispitivanja đaka

Osnovna škola “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, u kojoj je 3. maja učenik ubio devet đaka i čuvara, od danas nastavlja da radi po programu bez ocjenjivanja i ispitivanja đaka, rekao je predsjednik Savjeta roditelja Igor Đorđević.

Đorđević je rekao da djeca koja ne mogu da dolaze u školu neće morati to da čine, kao i da će odgovarati samo ona koja žele.

On kaže da je školi bila zakazana sjednica Savjeta roditelja, ali da formalno nije održana, jer dio roditelja stradale djece nije bio prisutan i pismeno su zatražili odlaganje.

Đorđević je naveo da su se neformalno dotakli teme da škola bude završena 3. maja i da je to manji broj roditelja podržao.

“Predstavnici Vlade Srbije došli su danas u školu sa odgovorima na zahtjeve roditelja, ali su njihovo saopštavanje odložili za narednu sjednicu, jer prvo žele da razgovaraju sa svim roditeljima ubijene djece”, rekao je Đorđević.

“Savjet roditelja stoji iza sedam zahtjeva na koje je danas trebalo da dobijemo odgovore”, rekao je Đorđević.

Više od 200 roditelja djece iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” pridružilo se inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u zgradi škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

Roditelji učenika iz odjeljenja u kojem se 3. maja dogodila tragadija juče su uputili dopis Ministarstvu prosvjete u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktora škole, školskog psihologa i pedagoga.

Takođe su naveli da ostaju pri ranije iznijetim zahtjevima, među kojima i da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obavijeste zainteresovane strane.

Oni traže odgovor na pitanja šta će biti sa ubicom i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i šta će se konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Izvor: Agencije | Foto: alo.rs
7,200FansLike
450FollowersFollow