Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Jablanicu okovala tuga: Sahrana stradalih u stravičnim poplavama i odronima, efendija u suzama (Foto)

Jablanicu je danas prekrila tišina. Konačan smiraj će naći 19 žrtava stradalih u nezapamćenoj tragediji, kataklizmi koja je 4. oktobra razorila ovo područje, ponajviše, Donju Jablanicu i selo Zlate.

Ispred Čaršijske džamije, okupljaju se članovi porodica stradalih, rodbina prijatelji, poznanici… Tješe jedni druge u ogromnoj boli, dijele zajedničku tugu…

Ukop 19 žrtava biće obavljen na mjesnim grobljima u Donjoj Jablanici, Djevoru i Zlatama, dok će u Jablanici biti održana posebna molitva, prenosi Avaz.

Semir Jahić, efendija iz Donje Jablanice u razgovoru za N1 je izjavio kako su sve žrtve međusobno povezane.

“Iza mojih leđa nalazi se veliki dio mog džemata, njih 18. Pripadali su mom džematu. U jednu ruku hvala Allahu našli smo sve, da nađu svoj mir u krugu svojih najmilijih. Teška je i potresna situacija. Malo smo mi mjesto da izgubimo ovoliko ljudi u jednom danu. Allahova je odredba najpreča. Oni treba da nam budu opomena i uputstvo za nastavak života. Njih ne smijemo zaboraviti, kao i porodice koje su ostale bez svojih domova. Sve žrtve su povezane međusobno”, kazao je Jahić u suzama.

“Nema kuće u Donjoj Jablanici koja nije pogođena ovim. Molim dragog Allha da im podari najljepše mjesto u Dženetu i da budu naši zalagači na Sudnjem danu”, priča tužno efendija Jahić.

Izvor: srpskainfo.com / Foto: Bosnainfo
7,500FansLike
816FollowersFollow