Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Završena obuka za članove GSS u Gradišci (Foto)

U sklopu projekta “SAFE TOGETHER – Risk prevention in cross border area” finansiran sredstvima Evropske Unije, odnosno putem Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, završena je jedna od aktivnosti projekta – Obuka za članove GSS u Gradišci.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Banjaluka održali su Pristupni kurs za članove GSS-a Gradiška za 30 polaznika. Obuka je ukupno trajala četiri dana.

Prvi dio obuke sastojao se od teorijskog dijela koji je obuhvatio osnove prve pomoći, osnove kartografije, orjentacije, radio komunikacije u trajanju od dva dana. Polaznici su usvojili osnovna znanja iz navedenih oblasti.

Drugi dio obuke sastojao se od terenskih vježbi u trajanju od dva dana. Cilj terenskih vježbi je bio da kandidati demonstriraju sposobnost za kretanje u prirodi unutar grupe i upozna ih sa neophodnim preduslovima za obavljanje istog.

Takođe stečena znanja na teorijskom dijelu obuke morali su primijeniti i na terenu. Terenske vježbe su se izvodile u grupama do pet osoba. Na pristupni kurs prijavilo se 30 polaznika, a obuku je uspješno završilo 26 polaznika.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
450FollowersFollow