Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Zbog oružja i opreme za proizvodnju droge uhapšene tri osobe, dvije u bijegu (Foto)

Policija je u Gradišci uhapsila tri osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i neovlaštene proizvodnje i prometa droge, dok je za dvije osobe raspisana potraga.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, grad Gradiška, nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

Policijski službenici istragom su utvrdili da je navedena lokacija u vlasništvu lica M.G, te su na istoj pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi lice M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

U nastavku aktivnosti, u protekla tri dana uhapšene su još dvije osobe iz Gradiške čiji su inicijali D.R. i V.U. obojica iz Gradiške.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv lica M.G, D.R, V.U, G.G. i P.Nj. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za licima G.G. i P.Nj. raspisana je potraga jer su isti trenutno nedostupni nadležnim organima.

Gradiskalive.com
7,500FansLike
476FollowersFollow