Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšen direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

Mladen Gajić, direktor JZU bolnica “Sveti apostol Luka”, uhapšen je danas u vezi s istragom koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme za tu bolnicu kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Kako je potvrđeno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet danas su po Naredbi Okružnog suda Banjaluka lišili slobode lice inicijala M. G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke.

“M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice ‘Sv. Apostol Luka’ u Doboju tokom prošle godine počinio KD ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’ sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju”, navode iz MUP-a RS.

Osoba V.V. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa članom KD pomaganje, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

Osim pretresa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, bolnice u Doboju pretreseno je još nekoliko privatnih i drugih objekata.

Istražioci MUP Republike Srpske pretresali su firmu A.R.M.S. u Banjaluci, u vlasništvu Vladimira V.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
7,500FansLike
848FollowersFollow