Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Grad Gradiška za socijalnu zaštitu u 2022. godini izdvaja 4.584.000 KM

“Za rad Centra za socijalni rad Gradiška i socijanu zaštitu u 2022. godini biće izdvojeno 15 odsto gradskog budžeta, odnosno 4.584.000 KM, što govori o tome da se proširuje obuhvat i broj korisnika socijalnih prava, ali i da Grad Gradiška vodi računa o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva”, rekla je direktor Centra za socijalni rada Stana Balaban, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

Balabanova je istakla da je u odnosu na prošlu godinu došlo do povećanja visine određenih socijalnih davanja čiji je obračun vezan za visinu prosječne plate, kao što je dodatak na pomoć i njegu drugog lica, a uvedeno je i novo pravo na ličnu invalidninu.

„Trenutno dodatak za pomoć i njegu drugog lica koristi 1.144 lica, a pravo na novčanu pomoć 78 lica. Imamo 69 maloljetnih i 222 punoljetna korisnika prva na ličnu invalidninu“, navela ja Balabanova.

Ona je naglasila da Centar za socijalni rada ima odličnu saradnju sa Gradskom upravom i gradskim vlastima, ali i udruženjima koja brinu o djeci sa poteškoćama u razvoju, kao što su Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,500FansLike
848FollowersFollow