Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Adžić: Milionska šteta na području Gradiške, u Romanovcima kao na ratištu (Foto)

“Olujno nevrijeme praćeno gradom juče poslijepodne, kao ni noćas nije zaobišlo Gradišku, a štete se procjenjuju u desetinama miliona KM. Vjetar je skinuo krovove sa kuća, uništio je sve na njivama, a jedan dio mjesnih zajednica nema ni struju.”

Kazao je ovo za “Glas Srpske” gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić koji naglašava da je njihov grad pretrpio najviše štete kada su ove vremenske neprilike u pitanju.

“Prošlog četvrtka stradali su poljoprivreda i nešto malo objekata, ali ovo što je bilo juče i noćas dodatno je napravilo veliku štetu u Lužanima, Donjim Podgracima, Romanovcima, Vilusima, Mašićima, Donjim Karajzovcima, Seferovcima, Dušanovu… U dijelu Romanovaca iznad autoputa kao da je bilo ratište. Razotkriveni su naši društveni domovi, krovovi popadali po putu, kuće su otkrivene i onda na sve to udarila je kiša da bude teže”, rekao je Adžić.

Kako kaže, od sinoć sve njihove službe su na terenu.

“Prvo čiste puteve i uspostavlja se snabdijevanje električnom energijom jer je elektro mreža u haosu, a putem Centra za socijalni rad onim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe pomoći ćemo materijalno da saniraju svoje objekte, a obratićemo se i Vladi Srpske i tražićemo pomoć”, rekao je Adžić.

On je dodao da je led dotukao sve što nije u prošli četvrtak, tako da su uništeni usjevi, posebno kukuruz.

“Uništeni su i plastenici, a štete će biti ne milionske, nego više desetina miliona maraka”, kazao je Adžić.

Izvor: Glas Srpske
7,300FansLike
456FollowersFollow