Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Akcija alkotestiranja u Gradišci: Žena naduvala 5,19 pa lišena slobode

“U Gradišci je u dane vikenda sprovedena akcija čiji je cilj povećanje stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Tokom navedene akcije, 24 vozača su sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 16 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 6 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod 2 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Kako nezvanično saznajemo, četrdesetšestogodišnja žena inicijala D.V. je u pomenutoj akciji naduvala čak 5,19 promila alkohola u krvi, te je nakon alkotestiranja lišena slobode.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com
7,100FansLike
431FollowersFollow