Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Aleksandar Vučić – počasni građanin Gradiške

Skupština grada Gradiška donijela je danas jednoglasnu odluku da povodom Dana grada – 24. aprila Povelju počasni građanin Gradiške dodijeli predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je ovo posebno priznanje znak zahvalnosti predsjedniku Srbije jer je, zajedno sa Vladom Srbije, pomogao da se realizuju brojni projekti, a najznačajniji među njima su izgradnja Doma kulture “Srbija” u Novoj Topoli, te dječijeg vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina koji će biti otvoren u subotu, 23. aprila.

Za realizaciju ova dva projekta Srbija je donirala ukupno 750.000 evra.

Ilićeva je navela da je Skupština grada odlučila da povelje budu uručene Gimnaziji Gradiška povodom 100 godina postojanja i izuzetnih rezultata u oblasti obrazovanja i Radani Vili Stanišljević za izuzetan doprinos u oblasti prosvjete i kulture.

Zahvalnice su dodijeljene Božici Živković Rajilić za izuzetne zasluge u očuvanju istine o odbrambeno-otadžbinskom ratu, Mirjani Šinik Kajzer za izuzetne zasluge u oblasti zdravstva i Miodragu Živanoviću za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Za postignute rezultate u oblasti privrede zahvalnice su dodijeljene IBM “Mehanizmi B”, “Tapetariji Nikolić” i Privrednom društvu “Mulalić”.

Povelje i zahvalnice biće uručene na svečanoj akademiji koja će povodom Dana grada biti održana u subotu, 23. aprila u Kulturnom centru Gradiška.

Izvor: RTRS
6,200FansLike