Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Alen Medović, trener Kozare: “Vjerovali smo u preokret”

Fudbaleri Kozare napravili su nestvaran preokret u 10. kolu Prve lige Republike Srpske. Ekipa iz Gradiške je već nakon 30. minuta gubila 3:0 na svom terenu, ali se nije predala u nastavku.

Trener Alen Medović je već u 35. minutu napravio izmjene, a onda je u drugom dijelu uslijedio veliki preokret. Kozara ne samo da se vratila u meč već je na kraju slavila pobjedu 4:3 kojom je prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede.

Interesovalo nas je šta je trener Medović rekao svojim igračima na poluvremenu i kako ih je motivisao da u nastavku izađu u potpuno drugačijem raspoloženju.

“Ne vjerujem u galamu, tako da nije bilo povišenog tona u svlačionici. Rekao sam im da gore ne možemo da igramo, ali da u nastavku moramo da izađemo na teren i pokažemo vjeru u preokret. Da operemo obraz i lice i da se iskupimo za ono loše što smo napravili. Izgledalo je to nestvarno, ali pokazuje da se lijepe stvari dešavaju ako vjeruješ u njih i kad poznaješ svoj tim. To je nauk ne samo za fudbal već i za kompletan život. Ako dobro radiš, vjeruješ u sebe, onda će te nagraditi. Znam svoju ekipu, zato sam i napravio promjene u 35. minutu koje su na kraju donijele rezultat”, rekao je Medović.

On takođe ističe da nije bilo panike ni kad je rival poveo 0:3.

“Upravo u tim trenucima se pokazuje trener. Ne smiješ da u ekipu donosiš dodatnu nervozu, galamu. Lako je biti dobar kad ti rezultati idu naruku, ali treba biti takav kad loše krene. Treba ostati smiren i tražiti rješenje za izlazak iz krize i to smo pokazali na ovom meču”, poručio je trener ekipe iz Gradiške.

Kozara je pred duel protiv Borca bila u seriji loših rezultata. Četiri meča u kojima nisu ostvarili pobjedu ipak nisu uzdrmala ekipu.

“Ima tu puno faktora koji utiču na igru. Evo, igraju se kvalifikacije, Hrvatska, koja je vrh svjetskog fudbala, doživjela je dva neočekivana poraza. Srbija ima sjajan tim i selektora pa su dva puta izgubili od Mađara. Mi smo i u tim mečevima bili veoma dobri, možda čak i bolji od rivala, ali nismo uspjeli da dođemo do trijumfa. Najbitnije je da ekipa ne klone nakon toga. To je najveći kvalitet ove ekipe. Imamo dobru atmosferu u ekipi i gledamo samo sebe. Vjerujemo u svoj rad i nema padanja i odustajanja. Upravo to nam je i donijelo preokret protiv Borca”, istakao je mladi stručnjak.

Hong donosi energiju

Kozara u svom timu ima Japanca Takahašija i Korejca Honga.

“Uživam u radu s njima jer imaju sjajan voljni momenat i disciplinu. Kod njih to nekad pređe u fanatizam, što nije dobro. Drago mi je što su pokazali svoj kvalitet. Hong nam je sad dobio ulaskom dobru energiju i imao doprinos kod golova. Imao je problem sa povredom, ali sad se vraća. Takahaši je imao duži period adaptacije, ali je sve bolji i pokazuje kvalitet.”

Izvor: Glas Srpske | D.Dragičević
7,200FansLike
457FollowersFollow