Cookie Consent by Free Privacy Policy website

AMS RS: Besplatno uklanjanje vozila u kvaru

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) obavještava sve vlasnike motornih vozila registrovanih u Republici Srpskoj da je na snagu stupio novi Zakon o osnovama bezjednosti saobraćaja na putevima RS prema kojem imaju pravo besplatnog uklanjanja vozila u kvaru sa puteva i javnih površina u Srpskoj do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju ili do najbližeg auto-moto društva.

Iz Auto-moto saveza RS saopštili su da poslije obavljenog besplatnog prevoza vozila u kvaru do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju, korisnik vozila ima pravo da samostalno izabere dalji način prevoza vozila, odnosno da izabere njemu najpovoljnijeg prevoznika ili bilo kojeg privrednog subjekta koji se bavi poslovima prevoza vozila.

Potrebno je istaknuti da AMS RS ima obavezu besplatnog prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi na teritoriji Republike Srpske i BiH, kao i putnika, do željene destinacije u BiH, jednom godišnje.

Prateći zemlje u regionu i Evropi, i Republika Srpska se opredijelila o pružanju pomoći na putu uredi zakonom, i da uvijek ima instituciju obaveznu da oslobodi put za nesmetano odvijanje saobraćaja.

Navode iz Auto-moto saveza RS da donošenje novog Zakona ima za cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja, ubrzanje protoka saobraćaja i pružanje pomoći svim učesnicima u saobraćaju na putevima Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne
6,200FansLike