Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bahati vozač iz Gradiške se pohvalio na TikToku, policija ga uhapsila (Video)

Bahati vozač S.D. iz Gradiške uhapšen je nakon što je namjerno vozio u suprotnom smjeru u kružnom toku, a sve to objavio na društvenoj mreži „TikToku“, potvrđeno je u PU Gradiška.

Oni su istakli da je S.D. učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a da to nije prijavio policiji.

Kako nezvanično saznaje “Srpskainfo”, ovaj mladić je namjerno prešao preko sredine kružnog toka, te sve to snimio telefonom i postavio na društvene mreže uz komentar “Kako se vozi u kružnom toku”.

“Radeći na rasvjetljavanju saobraćajne nezode, policijski službenici su utvrdili da se 3. aprila oko 3.20 časova, na magistralnom putu Banjaluka – Gradiška, u mjestu Brestovčina, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao S.D. sa automobilom “škoda”. On se kretao magistralnim putem iz pravca Banjaluke u pravcu Gradiške, te dolaskom do mjesta Brestovčina, nije pokazao obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, te se vozilom kretao u nedozvoljenom smjeru u raskrsnici sa kružnim tokom saobraćaja, kojom prilikom je oštetio površinu unutar kružnog toka koja nije namijenjena za odvijanje saobraćaja”, pojasnila je portparol PU Gradiška Vesna Vučićeva.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koja je naložila da se po kompletiranju predmeta protiv S.D. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 41. Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske (nasilnička vožnja) i člana 158. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini (neprijavljivanje saobraćajne nezgode).

“Za počinjeni prekršaj iz člana 41. Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske predviđena je novčana kazna u iznosu od 2.000 KM, zaštitna mjera zabrana upravaljanja motornim vozilom u trajanju od 6 do 12 mjeseci i četiri kaznena boda, dok je za prekršaj iz člana 158. Zakona  o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini predviđena novčana kazna u iznosu od 50 do 250 KM”, pojasnila je Vučićeva.

Izvor: srpskainfo.com
6,200FansLike