Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bila je najljepša Jugoslovenka, evo kako danas izgleda (Foto)

Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za Mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. godine. Bila je jedna od najljepših misica sa naših prostora.

Njene golišave fotografje objavio je “Start” u kalendaru za 1982. godinu, koji je u socijalizmu zamjenjivao “Playboy”. Zbog Bernardinih fotografija prodan je u nevjerovatnih 350.000 primjeraka, a upravo one su je diskreditovale na izboru za najljepšu ženu svijeta u Londonu.

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih dijelova svijeta proglasili su je najfotogeničnijom djevojkom na svijetu. Takođe, proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

U sedmog deceniji, ona i dalje izgleda prelijepo. Još radi kao model i snima reklame. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja te živi na relaciji Slovenija-Italija.

Manekenstvo nikad nije zapostavila te i sada godini radi punom parom. U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju. Osim toga, već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade, piše Najžena Alo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Izvor: Nezavisne
6,200FansLike