Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Blicnet predstavlja Stručni žiri konkursa “Priče za djecu”

U Blicnetu je u toku Nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu. Konkurs je organizovan za učenike od petog do devetog razreda sa ciljem da se podstaknu na kulturno stvaralaštvo, da pišu za mlađe drugare, te da se njihove priče, ukoliko ispune potrebne kriterijume, objave na sajtu pricezadjecu.blic.net.

Za ocjenu priča formiran je Stručni žiri, u čijem su sastavu: Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, i dr Dragomir Kozomara, profesor srpskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

price za djecu

Stručni žiri će birati uspješne priče, ali i pomoći da priče budu stilski i pravopisno uređene kako bi djeca na sajtu čitala kvalitetne priče.

Dr Slavica Tutnjević bavi se razvojnom psihologijom i njena uloga je “da se pobrine da odabrane priče budu adekvatne za djecu mlađu od 10 godina, da su im razumljive, zabavne i da za njih imaju smisla”.

“Ako želimo da budemo pismeni, treba da poštujemo pravila koja važe u jeziku, pa je tako neophodno da priče budu napisane po važećem pravopisu“, naglašava dr Dragomir Kozomara.

Jelena Kojović Tepić piše bajke. Ovdje ima zadatak da procijeni literarnu vrijednost priča koje djeca napišu. Kako kaže Jelena, ona “treba da ocijeni da li su priče uzbudljive, svježe, autentične i lijepo napisane“.

Jelena je za učenike pripremila i Savjete za pisanje priča da bi im pomogla i usmjerila ih ka pisanju priče. Savjeti za pisanje nalaze se na sajtu pricezadjecu.blic.net.

Na kraju konkursa (prvog jula ove godine), žiri će još od svih odabranih priča izdvojiti 15 najkvalitetnijih, čije će autore kompanija Blicnet nagraditi tabletima i snimanjem priča.

Stoga, ako Vi ili Vaši prijatelji imate djecu koja žele da napišu priču, sada je trenutak da ih o tome obavijestite.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow