Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bogdanović ispred Jokića: Kapiten najbolji košarkaš Srbije (Video)

Bogdan Bogdanović proglašen je za najboljeg košarkaša Srbije u izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i sportskih novinara.

Bek Atlante i kapiten Srbije, sa kojom je ljetos uzeo svjetsko srebro, dobio je najviše glasova i iza sebe ostavio je Nikolu Jokića, koji je prošle sezone postao NBA šampion sa Denverom.

U godini kada Srbija obilježava vijek igre pod obručima, Bogdanović je priznanje za najboljeg igrača u minuloj 2023. godini dobio sa ukupno 27 glasova.

Jokić je skupio 10 glasova, dok su glasove dobili i Aleksa Avramović i Boriša Simanić.

“Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa vama, pa će moja sestra primiti nagradu. Izuzetna je čast i privilegija dobiti nagradu, mi se vidimo i sledeće godine”; poručio je Bogdanović iz Atlante.

U ženskom konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić, koja je sa 24 glasa dobila priznanje ispred Tine Krajišnik sa osam glasova, jedan manje dobila je Ivon Anderson, Jovane Nogić sa četiri i Ivane Race sa dva glasa.

“Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene i mojim saigračicama i trenerima koji me guraju da budem sve bolja i bolja sve ove godine. Svojim najbližima koji su mi pružili mnogo podrške i nadam se da ćemo imati puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara”, rekla je Crvendakić.

Izvor: B92
6,700FansLike