Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CIK danas donosi odluke u vezi s rezultatima za predsjednika RS

“Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas bi trebala da donese odgovarajuće odluke u vezi s rezultatima ponovnog brojanja za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske”, najavio je predsjednik ove bh. institucije Suad Arnautović.

On je rekao da će ova instituticija na današnjoj sjednici u 14 časova analizirati izvještaj Glavnog centra za brojanje Centralne izborne komisije u vezi s rezultatima ponovnog brojanja za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

“Donijeti ćemo odgovarajuće odluke u vezi s rezultatima ponovnog brojanja za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske”, rekao je Arnautović.

Podsjećamo, sinoć je, kako su objavili neki mediji, završeno kontrolno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske u Glavnom centru za brojanje CIK-a u sarajevskoj “Zetri”.

Ako CIK danas objavi preliminarne rezultate za predsjednika Republike Srpske, teku rokovi od tri dana za žalbe i prigovore, a CIK je obavezna da 30 dana od izbora, 2. novembra objavi konačne rezulate za sve nivoe vlasti u BiH, uključujući i predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
457FollowersFollow