Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Đajić poručuje da bi za ulazak u ugostiteljske objekte trebalo uvesti kovid propusnice

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da je u toj zdravstvenoj ustanovi i dalje veliki broj kovid pacijenata, navodeći da ih je na bolničkom liječenju 170 i oko 30 na neinvazivnim ili invazivnim respiratorima.

“Imamo vakcine, vakcine su jedini lijek. Imamo stanovnike koji nisu vakcinisani i na kraju imamo te iste koji nisu vakcinisani koji dolaze na respiratore i umiru”, rekao je Đajić novinarima.

On je napomenuo da će biti šteta ukoliko budu morale da se uništavaju velike količine vakcina u Republici Srpskoj, a veliki broj pacijenata umire.

Đajić je naglasio da su zdravstveni radnici premoreni i apelovao da se ljudi vakcinišu.

On je rekao da su na UKC-u od pojave virusa korona pratili sve trendove u svijetu, ne samo u dijagnostici, već i u terapiji, te da su pacijenti ove zdravstvene ustanove imali sve lijekove koji su primjenjivani svuda u svijetu.

“Zainteresovani smo i za ove nove lijekove, ne želim da licitiram sa imenima, u pregovorima smo i sa našim resornim ministarstvom, Ministarstvom civilnih poslova i Ministarstvom zdravlja Srbije koji su uvijek bili uz nas. Ako stignu te određene količine u Srbiju imamo obećanja da će nam lijekove dostaviti u naše zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj”, naveo je Đajić.

Kovid propusnice

Odgovarajući na pitanje da li je za produžavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, što traže ugostitelji, Đajić je rekao da je njegov stav da ugostiteljski objekti ne treba da se zatvaraju, ali da ulazak u njih bude dozvoljen samo onima koji su vakcinisani ili koji su prebolovali virus korona.

Đajić je rekao da je minimalan broj vakcinisanih sa težom kliničkom slikom ili onih koji umru.

Izvor: Agencije
6,200FansLike