Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Delije” na derbiju isprozivale Piksija, ovo su njihovi razlozi (Foto)

Najvatreniji navijači Crvene zvezde, popularne “Delije”, na jučerašnjem derbiju u finalu Kupa Srbije poslali su poruku selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, legendi kluba (5. Zvezdina zvijezda).

Nikada nije bila tvoja, ti nikada nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe, seća se svaki zvezdaš. Sayonara!”, pisalo je na transparentu na Sjeveru.

Poruka “Delija” uglavnom je naljutila javnost, te se tako na portalima i društvenim mrežama mogu pročitati komentari kao što su:

“Kakva blamaza tzv. navijaca!”

“Mene je sramota kao navijaca Zvezde.”

“Svaki navijač zvezde se duboko srami Delija!”

“Sramota što se odričete Zvezdine zvezde…” itd.

Razlozi “Delija”

Zašto su se “Delije” odlučile na ovakav potez potražili smo na njihovom zvaničnom forumu.

www.delije.net/forum/

Na temi o proslavi pobjede nad Partizanom u finalu Kupa povela se i kratka diskusija o tome da li je poruka na transparentu ispravna tj. da li je poruka poslana u pravom trenutku.

Objašnjenje jednog od “viđenijih” članova foruma i “Delija”, pod nadimkom “Генералштаб”, prenosimo u nastavku:

“Imamo čoveka (Piksija) koji je uradio šta je uradio kada je nestao preko noći, gde su svi činioci vlasti bili njegovi prijatelji. Samo je nestao kao i tim koji je tada bio aktuelan, a niko nikada nije pitao, a gde nestade taj tim? Da stvar bude gora, kako sledeći dolaze, ti u stvari prepoznaješ da je on bio u stvari onaj prvi sa kojim je krenulo sve. To na sve to dodatno izaziva revolt kod ljudi. To što novine uvate pa stave na udarna mesta “sramota Delije isprozivale legendu”, to znači da ljudi se obrazuju, i uče se iz novina i ništa više.”

“On je došao na mesto gde ne priča ni sa kim, nemoguće je da tako jedna velika legenda maltene ne priča ni sa kim, a i sa kim priča, to je onako više nego zvanično!? Nije to džabe tako.”

Pojasnio je i svaku parolu napisanu na transparentu:

“NIKAD NIJE BILA TVOJA”

Čovek je igrao 4 godine i to je to. Sem što je bio dobar fudbaler nikakve emocije nije imao. Te priče da nije hteo da šutira penal u Bariju, to su priče za malu decu. Zamislite da je šutirao?”

“NIKADA NISI BIO NAŠ”

“Jednostavno, sem tih 4 godine dok je igrao, sve ostalo se otuđio, poništio sve što je uradio do tad. Na kraju je počeo i da baulja, da savetuje decu da navijaju za Radnički iz Niša (što ja nemam ama baš nikakav problem sa tim, da je recimo neki legendardni fudbaler Radničkog), počeo je da priča da je ova sezona regularna aludirajući na to da ostale nisu… Da stavimo na poslednje mesto animozitet koje su Delije imale još dok je bio predsednik saveza kada je bio produžena ruka vlasti koja je htela da gasi navijački pokret. Jednostavno čovek je toliko toga uradio da te 4 godine više ništa ne znače.”

“DECENIJSKOG POTOPA POSLE TEBE, SEĆA SE SVAKI ZVEZDAŠ”

“Ne znam da li ima ovde nešto nejasno? Čovek je nestao neke 2007. godine, a mi smo tek neke 2017. ušli u Ligu Evrope. U tih 10 godina može roman da se napiše, kakva Timina knjiga, bila bi mala da se opiše stanje u Zvezdi i oko nje, oko tribine itd. Us*o nas je finansijski bez ikakvog objašnjenja, i od tada mi i danas ne možemo da se oporavimo. Ove stvari bi trebale da su jasne svakom čoveku koji dolazi na stadion malo češće. Trebalo bi da nismo toliko glupi.”

“Imamo mi mnooogo velikih imena, nije on napravio Zvezdu, on je prolaznik jedan, koji je mogao da ima status legende da nije uradio šta je uradio. Sve bi se važilo, i gol iz kornera i neke nesmotrene izjave, nema ko ih nije imao. Ali ovo… Nema govora o tome i nemoj da se ova tema pretvara u to da li su parole dobre ili nisu… Svaki sledeći komentar biće brisan jer nam se JE*E ZA LEGENDU JAPANA, HOĆEMO DA SLAVIMO DUPLU KRUNU! Kome se sviđa neka ga vodi kući”, zaključio je ovaj “Delija”.

Gradiskalive.com
6,700FansLike