Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji akcije “Ukrina 1” u kojoj je uhapšen muškarac iz Gradiške (Foto)

Mirela Jotanović (27) iz Dervente i Ljubiša Mirjanić (37) iz Gradiške uhapšeni su u akciji “Ukrina 1” u kojoj je oduzeto 3,2 kilograma skanka, saznaju “Nezavisne”.

Jotanovićeva, kod koje je u vozilu policija pronašla drogu sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Doboj, a u poslijepodnevnim časovima biće predat i Mirjanić.

“Nezavisne” saznaju da je ovaj dvojac od ranije nije poznat policiji.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, juče su na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres automobila kojim je upravljala osumnjičena žena iz Dervente, prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon sa preplatničkom karticom i šest providnih vrećica u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na skank ukupne mase 3.208 grama.

“Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga lice inicijala M.J. je lišeno slobode”, navodi se u saopštenju policije.

U nastavku akcije policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška, isti dan su na području Gradiške, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršili pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri putnička automobila koje koristi Mirjanić.

Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

“Ovom prilikom pronađena je i prostorija koja je u ranijem periodu korišena za ilegalnu proizvodnju opojne droge skank. Protiv lica inicijala Lj.M. će nadležnom tužilaštvu Policijska uprava Gradiška dostaviti Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, navode iz PU Doboj.

Dodaju da je Lj.M. uhapšen i nad njim je u toku kriminalistička obrada.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
7,300FansLike
457FollowersFollow