Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji brutalne likvidacije policijskog načelnika u Prijedoru

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv osam osoba osumnjičenih za više teških krivičnih djela uključujući i ubistvo Radenka Bašića, načelnika krim-policije Prijedor za koje tereti Dalibora Railića zvanog “Dugi” (37), Aleksandra Miljatovića (34), Igora Repajića (32).

Ubistvo je prema objavljenoj optužnici, organizovao Railić okupivši grupu ljudi, sa ciljem njegovog ubistva, a radi spriječavanja istrage za organizovani kriminal i krijumčarenje opojnih droga.

“Za otežavanje obavljanja Railićevih kriminalnih aktivnosti u vezi sa preprodajom droge u Prijedoru, Railić je okrivio upravo Bašića, pa je preko Repajića upoznao Miljatovića u decembru 2021. godine i tražio od njega da Bašića liši života za 50.000 evra”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Miljatović to prihvatio i uzeo kaparu od 5.000 evra te je od januara počeo prikupljati informacije o Bašiću, uhodio ga i snimao kamerom koju je kasnije predao Repajiću.

Miljatović je 21. marta 2022. godine, došao u Prijedor plavim opelom koji mu je dao Repajić.

Na putu ka radnom mjestu u 6.50 časova pratio je Bašića, prišao mu iza leđa u naselju Pećani i iz neposredne blizine iz pištolja koji je držao u kesi zbog zadržavanja čahure, ispalio metak u Bašićev potiljak.

Bašić je preminuo na licu mjesta.

Miljatović je otišao autom u Gradišku i pozvao Repajića traživši da dođe po njega.

Repajić ga je, prema navodima optužnice, odvozio iz Gradiške u Banjaluku.

Repajić je potom radi skrivanja tragova na otpad odvozio opela koji je korišten u pripremi ubistva, pa je auto rastavljen i prodat.

Izvor: Nezavisne
6,200FansLike