Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji policijske akcije “Skripta”

“Policijski službenici Odjeljenja za visoko-tehnološki kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su četiri osobe na području Srpske u operativnoj akciji “Skripta” zbog kompjuterskih prevara i pranja novca”, saopštili su danas iz MUP-a Republike Srpske.

U okviru navedene akcije uhapšena su četiri lica i to: S.D. iz Doboja, D.P. iz Modriče, T.D. iz Laktaša i S.D. iz Prijedora.

“Za navedena lica postoje osnovi sumnje da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tokom 2020. godine neovlašteno pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica, da bi nakon toga lično ili angažujući druga lica podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija, čime su počinili materijalnu štetu u iznosu iznad 650.000 KM”, pojasnili su u MUP RS.

Oduzeti telefoni, laptopi…

U pretresima je pronađeno i oduzeto više predmeta koji će biti predmet daljeg krivičnog postupka: mobilni telefoni, kompjuteri, laptop kompjuteri, kompjuterska oprema, SIM kartice.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica lišenih slobode.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
441FollowersFollow