Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Direktor BIA lovi po Srpskoj

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandar Vulin protekle nedjelje bio je u lovu u posebnom lovištu Zelengora u Foči, potvrđeno je za CAPITAL.

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ koje upravlja ovim atraktivnim lovištem za “Capital.ba” potvrđeno je da je šef srpske tajne policije proteklog vikenda na poziv direktora NP „Sutjeska“ Veljka Blagojevića bio u lovu.

„Prilikom boravka s njim su u pratnji bili i stručni pratioci Službe nadzora lova, ribolova i obezbjeđenja objekata NP „Sutjeska“. Gospodinu Vulinu je izdata dozvola za lov prije ulaska u lovište u skladu sa važećim zakonskim propisima“, navodi se u odgovoru direktora NP „Sutjeska“ na pitanja “Capitala”.

On dodaje da je direktoru BIA 26. oktobra poslat poziv u lov, a istoga dana, navodi dalje, radi regulisanja unosa lovačkog naoružanja, Graničnoj policiji BiH i Upravi za indirektno oporezivanje BiH – graničnom prelazu Vardište, poslato je obavještenje o dolasku Vulina i njegovih pratilaca u lov.

S druge strane, izvori “Capitala” tvrde da prilikom dolaska Vulina u lov na Zelengoru nije sve protekle po propisima. Oni kažu da Vulin jeste dobio uredan poziv za lov i da je u skladu sa zakonom prešao granicu, ali da nije ušao u lovište u skladu sa propisima zato što direktor NP „Sutjeska“ o tome nije obavijestio nadležne u Službi nadzora i lovočuvare.

„U nedjelju je na Zelengori bila prava drama, jer lovočuvari uopšte nisu znali da su gosti u lovištu, što je naprosto nevjerovatno, pogotovo kad su u pitanju gosti tog ranga“, tvrde izvori “Capitala”.

Oni ističu da je direktor morao da „pegla“ stvar sa lovočuvarima, ali da je naprosto neshvatljivo da se prave tako banalni propusti kada u goste dolaze tako visoki gosti.

„Postoji i sumnja da je tokom lova jedna divokoza odstrijeljena u dijelu posebnog lovišta u kojem je dozvoljen samo sanitarni odstrel i to uz posebne dozvole lugara, a strogo zabranjen komercijalni lov“, kažu izvori “Capitala”.

Ipak, direktor NP „Sutjeska“ Veljko Blagojević kategorično negira da je bilo šta urađeno mimo propisa.

„Prilikom boravka gospodina Vulina ispoštovana je sva zakonska procedura“, kaže Blagojević u odgovoru na pitanja “Capitala”.

Izvor: capital.ba | D. Momić
7,100FansLike
431FollowersFollow