Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Druga tranša pomoći mladima 5. septembra

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će 5. septembra biti uplaćena druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj, kao i da će biti omogućene dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima.

“Za sve koji imaju pravo na boravak u studentskim domovima to će biti besplatno, uz neke veoma niske naknade za ishranu od marku, marku i nešto po obroku”, izjavio je Dodik za Radio-televiziju Gradiška.

Kada je riječ o studentskom standardu, Dodik je istakao da studenti u Republici Srpskoj imaju veoma stimulativne uslove.

On je rekao da će u septembru penzioneri i boračke kategorije stanovnika dobiti još jednom po 100 KM.

Dodik je istakao da će pokrenuti inicijativu da se nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece u Srpskoj obezbijedi redovna mjesečna naknada od 750 KM, sa pripadajućim doprinosima za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

“Na taj način one će moći da se posvete svojoj višečlanoj porodici. To će sigurno olakašati njihov položaj”, istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo i da će Vlada Srpske u narednih sedam do 10 dana pripremiti set zakona u vezi sa legalizacijom stambenih objekata izgrađenih do 2013. godine, kako bi se prvenstveno izbjeglim i raseljenim porodicama omogućilo da bez naknade legalizuju ono što su izgradili u nuždi da sebi obezbijede krov nad glavom.

On kaže da je priču o legalizaciji objekata trebalo završiti mnogo ranije, ali da je to konstantno stopirano pod pritiskom međunarodnog faktora.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike