Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Đunić: Redovne kontrole ispravnosti hrane u Gradišci

U ljetnom periodu povećane su kontrole ugostiteljskih objekata, odnosno kontrola higijenskog stanja objekata, nadzor nad licima koja podliježu obaveznom zdravstvenom pregledu, kontrola mikrobiološke čistoće i ispravnosti namirnica.

Jovana Đunić inspektor za hranu i zdravstveni inspektor u Gradskoj upravi Grada Gradiška navela je da je inspekcija za hranu izvršila 24 kontrole objekata koji se bave prometom i obradom hrane kao i 19 kontrola objekata koji se bave prodajom sladoleda.

Svi dobijeni rezultati bili su u graničnim vrijednostima prema važećim zakonskim pravilnicima.

Đunićeva je rekla da je kontrola javnih kupališta i bazena pod nadzorom zdravstvene inspekcije, koja je izvršila kontrolu vode na bazenu Motel picerije „Aktros“ i svi dosadašnji uzorci bili su uredni.

Zdravstvena inspekcija vršila je i kontrolu javnih kupališta, a ono što je bitno pomenuti je da se kupanje na takvim mjestima vrši na vlastitu odgovornost.

Za subjekte koji ne poštuju pravila propisana zakonom, kazne su u zavisnosti od vrste i težine počinjenog prekršaja, od 1.000 do 3.000 KM.

Đunićeva je savjetovala građane da prilikom kupovine prehrambenih namirnica obrate pažnju na rok upotrebe, deklaraciju, dok prilikom kupovine lako kvarljivih namirnica, poput mesa, mlijeka, jaja, ribe, obrate pažnju na uslove čuvanja i manipulaciju takvom hranom.

Izvor: RTVG
7,400FansLike
459FollowersFollow