Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Đuro Bjelobrk gradi sportski kompleks u Kozincima (Foto)

Stanovnici Mjesne zajednice Kozinci kod Gradiške od sada imaju neuporedivo bolje uslove za društvene aktivnosti. U centru sela izgrađen je višenamjenski društveni dom, uređen sportski centar, postavljen krov na tribinama, rasvjeta za noćne utakmice i treninge.

U modernom i veoma funkcionalnom objektu, osim igrača, članova uprave i pristalica Fudbalskog kluba „Bratstvo“, okupljaju se i ostali mještani.

Sve je počelo prošlog ljeta, kazao je za “Srpskainfo”, Saša Lazić, odbornik u Gradskoj skupštini i dugogodišnji aktivista u Mjesnoj zajednici Kozinci.

Tada je, ugledni preduzetnik, bivši fudbaler, trener i borac za napredak kluba i sela, Đuro Bjelobrk zajedno sa sinom Dejanom, sa svojom porodicom, odlučio da povede ovu akciju.

“Đuro je nama, u klupskoj upravi i rukovodstvu Mjesne zajednice, sredinom prošlog ljeta, predložio da izgradimo nekoliko objekata, da stvorimo bolje uslove za rad, za klub i selo, kako bi dugoročno omogućili djeci, omladini, svim generacijama da se okupljaju, da imaju komociju u svakom pogledu”, ispričao je Lazić.

On naglašava da od ideje do realizacije nije prošlo mnogo vremena.

“Najviše truda, rada i novca uloženo je u izgradnju društvenog doma, natkrivanje tribina, postavljanje osvjetljenja, uređenje parkinga… Investicija je vrijedna 300.000 KM. Ovdje je mjesecima gradilište. Đuro, njegova porodica, mještani, svi su veoma odlučni da centar sela postane primjer drugima, kako se radom i željom za napredak, može mnogo uraditi”, pojasnili su u Mjesnoj zajednici Kozinci.

Bjelobrk, najveći donator i investitor, objašnjava, kako je sve počelo.

“Godinama sam, radeći u klubu, bio prinuđen da tražim donatore, molim preduzeća i pojedince, kako bi klub duge i bogate tradicije, opstao, da bi se djeca i stariji igrači, uopšte mogli takmičiti. Kada sam, u svom biznisu, u proizvodnim halama, stekao uslove, zajedno sa svojom porodicom, da mogu uložiti u našu, seosku kuću, nisam oklijevao. Moja ideja je da klub, korištenjem ove sale, njenim iznajmljivanjem za masovne skupove, može obezbijediti novac za takmičenja”, ispričao je Đuro Bjelobrk, odlučan da u istom kompleksu izgradi vrtić, restoran i druge objekte, neophodne Kozinčanima.

“Naravno, ovo nije izgrađeno samo mojoj zaslugom nego cijelog sela, ali i pomoć gradske uprave. Svako, ko je ovdje radio bez naknade, pridario piće ili penzionerski prilog, ko je podržao našu inicijativu, ima bitnu ulogu”, smatra Bjelobrk.

On podsjeća da su klupske prostorije, ranije izgrađene bile neuslovne i da je proširenje neophodno. Posebno je ohrabren slogom i odlučnošću Kozinčana da učestvuju i da budu akteri zajedničke akcije.

Dragiša Škorić, predsjednik FK “Bratstvo” smatra da u novim okonostima, njihov klub ima i veće ambicije. Počele su pripreme za novu polusezonu. Cilj je plasman u Regionalnu ligu, grupa zapad.

“Za to imamo uslove, ekipu i odlučnost. Na tabeli Područne lige Gradiška, sada smo na trećoj poziciji, sa izglednim šansama da na kraju budemo šampioni. U završnici smo i gradskog Kupa. Imamo jasan plan, i želimo da se fudbal u Kozincima, od ove sezone igra na višem nivou”, kaže Škorić.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Milan Pilipović
6,700FansLike