Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dušan Lovrenović se predao u Zagrebu

Dušan Lovrenović iz Gradiške za kojim je bila raspisana potjernica u okviru akcije “Storidž 2” predao se u Zagrebu u prisustvu advokata, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Za Lovrenovića se sumnja da je više od dvije godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji, a grupa se bavila prevozom i skladištenjem droge.

On je, u dosadašnjoj istrazi osumnjičen da je bio glavni za nabavku droge sa uhapšenima u akciji “Storidž 2”, a osim droge je nabavljao i oružje, dok su novac kako se sumnja osumnjičeni međusobno dijelili.

Novcem od prodaje droge osumnjičeni u okviru ove akcije, kako se sumnja, kupovali su nekretnine i skupocjene automobile.

Lovrenović je sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana potjernica za ubistvo Strahinje Stojanovića.

Dušana Lovrenovića sumnjiče da je sarađivao i sa visokorangiranim članom narko-kartela “Tito i Dino”.

Kokain koji je preuzet iz Holandije je prebačen u Hrvatsku te je rasprodat u Splitu, a sumnja se da su, kako bi se dočepali narko-tržišta Hrvatske, tamo prelazili iz Gradiške, a za rute se snalazili na razne načine.

Za holandsko crno tržište grupa je, prema informacijama iz istrage, imala oružje, a novac od prodaje bi vraćala u BiH, gdje ga je ulagala.

Lovrenović je, prema informacijama iz istrage, kupovao pištolje koje je prepravljao i prodavao, a sumnja se da je to radio preko firme u Slovačkoj, kao i da je dio tog oružja završio u Srbiji.

Podsjećamo da je nedavno uhapšenima u akciji “Storidž 2”: Radivoju Lekiću, Aleksandru Vitezu i Dragoslavu Radakoviću, Sud BiH ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane.

Na osnovu odluke o produženju pritvora u pritvoru se nalaze: Mladen Grbić, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Saša Vidović, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Darko Vujić, Nebojša Tojagić, Dario Taškov.

Njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, mogli da pobjegnu iz BiH, utiču na svjedoke, ali i da ponove krivična djela za koja se terete. Akciju “Storidž 2” realizovalo je 8. decembra prošle Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tada je podsjećamo pretreseno 50 lokacija na području Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Novog Grada i Gradiške .

Otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, a zaplijenjeno je 11 skupocjenih auta, oko 100.000 KM, puške, pištolji.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
7,300FansLike
456FollowersFollow