Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dvoje ranjene djece i dalje u kritičnom stanju

Vršilac dužnosti direktora dječje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je djevojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica primljenih dječaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno liječenje.

“Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena”, rekao je Dučić novinarima Tanjuga i RTS-a.

On je kazao da su dva dječaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dječaci lakši pacijijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.

Dječaci, prema Dučićevim riječima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i vjerovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.

“Roditelji su posetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona”, rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj.

On je rekao da je operacija djevojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, ranjenih u pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar” i smeštenih u Urgentni centar, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

“Situacija je danas mnogo bolja, od četvoro povređenih, troje i to učenik, učenica i nastavnica su sasvim dobro, potpuno su stabilni i budni”, rekao je Ašanin za RTS.

On je istakao da je četvrti pacijent koji je smešten u Urgentni centar, učenik sa najtežim povredama, s prostrelnim povredama.

“On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikovati kao kritičnog stanja”, rekao je Ašanin i dodao da se ne smiju davati preuranjene prognoze.

Osam učenika i radnik obezbjeđenja stradali su juče u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koju je, prema navodima policije napadač duže vrijeme planirao.

Šest đaka i nastavnica sa prostrelnim ranama nalaze se u Kliničkom centru Srbije, odnosno na klinici u Tiršovoj.

Izvor: Glas Srpske
6,700FansLike