Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Facebook ima novi logo

Namjera Mete je bila da stvore logo osvježenog dizajna koji je “smjeliji, električan i vječan”, a da li su u tome uspjeli procijeniće korisnici.

Kompanija Meta je riješila da “osvježi” identitet društvene mreže Facebook, pa u sklopu toga stiže i “dramatično” osvježeni logo.

Pa, ne baš! Logo je u osnovi isti kao i do sada, osim što je sada plava osnova nešto tamnije plava, dok se prepoznatljivo malo slovo “f” malo “ugojilo” i dobilo jedva primjetno izmijenjeni oblik.

Kako su naveli iz Mete, namjera ime je bila da stvore logo osvježenog dizajna koji je “smjeliji, električan i večan”.

“Svaka od karakterističnih, novih prefinjenih promjena dovodi do veće harmonije u kompletnom dizajnu kao ključnom elementu identiteta aplikacije. To smo postigli snažnije izraženom plavom bojom koja gradi vizuelno mnogo prihvatljviji i snažniji kontrast sa bijelim slovom ‘f’ u našoj aplikaciji”, navela je Meta u postu na svom korporativnom blogu.

Naravno da ima logike što je Meta samo blago doradila logo umjesto da ga potpuno redizajnira. Kao platforma sa dvije milijarde aktivnih korisnika svakoga dana, u Meti su svesni da bi svaka drastičnija promena vizuelnog identiteta Facebooka pogodila mnogo ljudi.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
457FollowersFollow