Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Federalna policija se naoružava, četiri transportera na putu za Tuzlu

Oklopni transporteri koje je kupila Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona sastavljeni su u Kanadi i toku je njihov transport u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je za “Faktor” Hajrudin Mehanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova.

Radi se o četiri policijska transportera “senator” kanadske kompanije Roshel.

“Sve potrebne dozvole su još ranije pribavljene i u toku je transport iz Kanade, koji se obavlja brodom. Transporteri se koriste u situacijama narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i razlikuju od onih koje koristi vojska”, pojasnio je Mehanović.

Ukupna cijena četiri transportera iznosi 4,4 miliona KM plus PDV. Vozila imaju osam sjedišta i protivbalističku zaštitu druge kategorije, što znači da ih ne može probiti metak kalibra 7,62 milimetra.

Pored nabavke transportera u toku je i tender za nabavku dugih cijevi, u kojem je završena prva faza.

“Kada je riječ o nabavci dugih cijevi, tri firme prošle su prvu fazu tendera u kojoj se pokazalo da ispunjavaju uvjete za nabavku. Mislim da ove sedmice ističe rok za dostavljanje ponuda po specifikacijama Uprave policije”, kaže Mehanović.

On dodaje da je u toku i nabavka pištolja za 200 kadeta, koji će naredne sedmice biti upućeni na Policijsku akademiju u Sarajevo.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
457FollowersFollow