Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Finale Lige Evrope 2028. godine u Beogradu!

Finale Lige Evrope, drugog po redu UEFA takmičenja, biće 2028. godine održano u Beogradu, objavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to objelodanio prilikom otvaranja izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu.

nacionalni stadion

“Finale Lige Evrope igraće se 2028. na Nacionalnom stadionu, eto to vam je informacija”, izjavio je Vučić.

Najavio je da će to zdanje biti završeno za dvije godine, a da će za četiri tu biti odigrano finale Lige Evrope.

Tom prilikom se zahvalio predsjedniku UEFA Aleksandru Čeferinu i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću.

O stadionu

nacionalni stadion

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sjedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rješenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.

Vučić je u ponedjeljak, u obraćanju iz Predsedništva Srbije, ocijenio da će stadion biti jedan od tri najljepša stadiona u Evropi.

Predsjednik će obići i pripremne radove za objekte za specijalizovanu izložbu EXPO 2027 Beograd, koja će sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Pripremni radovi na izgradnji objekata za EXPO su počeli u junu prošle godine i kako je ranije rečeno, teku po planu.

Izložba će biti održana u Surčinu, na prostoru koji je saobraćajno odlično povezan, između beogradske obilaznice i auto-puta „Miloš Veliki“, u blizini Aerodroma „Nikola Tesla“.

Na tom prostoru će, pored izložbenog prostora za EXPO i Nacionalnog fudbalskog stadiona, biti izgrađen novi Beogradski sajam, Akvatik centar i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova.

Sam izložbeni kompleks za EXPO obuhvatiće površinu od 25 hektara, a ukupna površina izložbenih objekata biće 230.000 kvadrata bruto.

Rezidencijalni kompleks je zapravo čitav grad sa svim sadržajima za udoban boravak učesnika izložbe, a njegova površina će biti 160.000 kvadrata.

Pored ostalog, planirana je izgradnja i nove željezničke pruge dužine 18 kilometara, na relaciji Zemun polje-Aerodrom “Nikola Tesla” – lokacija EXPO 2027.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

Izvor: B92
7,200FansLike
457FollowersFollow