Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Godišnjica tragičnog požara: Ovako je bilo u Gradišci prije 17 godina (Foto)

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Gradišci je danas obilježena 17. godišnjica od tragičnog požara u Domu kulture “Veljko Čubrilović“.

Dogodilo se to 16. novembra 2005. godine. Tog dana stradale su tri radnice preduzeća “Simpo-SIK”, Gordana Ždero, Biljana Plotan Šešum i Dijana Ećimović.

U znak sjećanja na jednu od najvećih tragedija u istoriji Gradiške, na trgu ispred Kulturnog centra, okupili su se tačno u podne rodbina, prijatelji, sugrađani, predstavnici gradske vlasti. Oni su, ispred spomenika “Tri suze nebesnice u vječnosti”, odali počast poginulima.

“Danas, kao i svakog dana, svakog trenutka, poginule nosimo u svojim srcima. One žive u našim sjećanjima i uspomenama. Nema te riječi koja može ublažiti našu bol za njima. Njihova tragedija, sve nas duboko boli i vraća na tragičan dan, kada smo posmatrali požar, a nismo mogli ništa učiniti za njih”, kazali su za “Srpskainfo” rođaci Gordane Ždero, Dijane Ećimović i Biljane Plotan Šešum.

Njihova smrt, kao neprebolna rana, uzrokovala je nove tragedije u njihovim porodicama, patnje i žal sa kojima se nisu mogli izboriti.

Posebno velika bol zadesila je porodicu Biljane Plotan Šešum. Poslije njene smrti, nisu izdržali brat, majka i otac. Oni su se Dijani, u razmacima po nekoliko godina, kako rekoše njihovi prijatelji, pridružili u vječnosti.

Izvor: srpskainfo.com | Foto: Milan Pilipović
6,700FansLike