Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gornji Podgradci: Zbog incidenta na šahovskom turniru reagovala i policija

U Gornjim Podgradcima u subotu je održan tradicionalni šahovski turnir, a nažalost došlo je i do nemilih scena koje su se završile davanjem izjava policiji, nakon što je glavni sudija isključio dva igrača sa turnira.

“Kao glavni sudija 17. Tradicionalnog Svetosavskog šahovskog turnir “Gornji Podgradci 2023” zabranio sam pristup dvojici igrača primjenom Člana 12.9.8 zbog narušavanja ugleda šahovskog turnira. Po dolasku su uključili telefone snimali sudijski stol vrijeđajući i prijeteći, uz prethodno obraćanje galamom i vikom mnogim učesnicima turnira”, rekao je Dimitrije Grčić glavni sudija ovog turnira.

Reagovala policija

“Otišli su u odjeljenje MUP Gornji Podgradci, tako da smo morali davati izjave po službenoj dužnosti, ubrajajući mene kao glavnog sudiju, Vučkovac Branislav organizator i direktor Golić Gojko. Zbog te nemile situacije skraćen je turnir sa 9 na 7 kola sa istim tempom igre od 15 minuta po igraču”, dodaje Grčić.

Turnir

Mimo ovog incidenta, šahovski turnir prošao je u redu što pokazuju fotografije sa događaja.

Pobjednik je GM Vukić Milan 1/33 sa osvojenih 6/7 poena, dok su drugoplasirani Marjanović Radovan i trećeplasirani Hrvaćanin Miodrag sa osvojenih 5,5/7 poena.

Pored skromnih novčanih nagrada organizator je obezbijedio pehar i diplome, kao i sendviče i bezalkoholno piće poslije završenog trećeg kola.

Gradiskalive.com
6,200FansLike