Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Grad u Hrvatskoj zabranio puštanje “cajki”: Dopušta se samo primjerena muzika

Gradske vlasti Đurđevca donijele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja narodnjačke muzike, “cajki”, u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Odluka stupa na snagu sljedećeg vikenda u centru grada, dakle važi od petka do nedjelje, za vrijeme održavanja poznate turističke manifestacije “Picokijada” u Đurđevcu.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vrijeme trajanja ‘Picokijade’, da je grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada”, piše u saopštenju.

Od 24. juna do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0 do 24 sata. Radno vrijeme se odnosi i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu Sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika, piše u odluci gradskih vlasti.

Ipak, nije poznato ko će kontrolisati izvođenje “primjerene” muzike i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga neće pridržavati.

Izvor: danica.hr
6,700FansLike