Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Građani Prnjavora izašli na ulice, nezadovoljni presudom Mujkiću (Foto)

Nekoliko stotina Prnjavorčana se okupilo u centru grada, nezadovoljni zbog presude Nisvetu Mujkiću koji je u oktobru prošle godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 13-ogodišnja Vanja R.

Građani su se okupili na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića, gdje je djevojčica poginula.

Nisvet Mujkić osuđen je na šest i po godina zatvora zbog izazivanja teške nesreće u kojoj je u oktobru prošle godine u centru Prnjavora poginula Vanja R. Sud u Banjaluci je Mujkiću izrekao i 10 godišnju zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

Prema navodima optužnice, vozač Nisvet Mujkić bio je u stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi. Ovakvo stanje optužnicom je ocijenjeno kao stanje privremene duševne poremećenosti.

Krećući se iz pravca Beogradske ulice ka centru Prnjavora Mujkić se uključio u Ulicu Laze Lazarevića, vozeći brzinom od 105,6 kilometara na čas, gdje je dozvoljena brzina kretanja bila ograničena na 40 kilometara na čas.

Zbog nasilničke vožnje i više nego duplo veće brzine od dozvoljene, došlo je do destabilizacije i zanošenja vozila kojim je upravljao Mujkić, te prelaska “golfa” na trotoar i pločnik ispred gradske parking garaže.

Prema optužnici, Mujkić je lijevom bočnom stranom vozila, odnosno prednjim lijevim vratima udario u 13-ogodišnju Vanju R. Neposredno prije udara, nesrećna djevojčica je mirno stajala na trotoaru.

Iako je pokušala izbjeći nalet automobila, nije uspjela i preminula je na mjestu nesreće.

Izvor: ATV
7,200FansLike
440FollowersFollow