Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiščani danas mogu potpisati peticiju protiv Inckove odluke

Građani Gradiške danas imaju priliku potpisati peticiju o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH koju je pokrenuo i prvi potpisao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić rekao je da je posljednji potez Valentina Incka pokazao da OHR i visoki predstavnik treba da odu i da ostave građanima Republike  Srpske i BiH da se dogovore, da žive jedni pored drugih i da idu putem napretka i ulaska u Evropsku uniju.

“Vrijeme je pokazalo da OHR i visoki predstavnik nisu ostvarili svoju funkciju jer je smisao i samo uvođenje visokog predstavnika bilo da se građanima Republike Srpske i BiH omogući normalan suživot kako bi svi razmišljali o izgradnji privrede i boljih uslova života. Njegov čin na odlasku je pokazao da njihova uloga nije bila to nego da se stvara jaz među narodima i da se ne gradi tolerancija“, rekao je Adžić i dodao da je Gradiška poznata kao lokalna uprava u kojoj među građanima vlada nacionalna i vjerska tolerancija.

Prema riječima građana Gradiške, koji su jutros potpisali peticiju, naljutila ih je odluka visokog predstavnika koji kako kažu umjseto da pomiri narode on stvara svađu i ocrnjuje srpski narod.

Građani Gradiške peticiju će moći potpisati na dvije lokacije u gradu, u naselju Senjak kod gradske pekare danas do 14 časova i u centru, na Trgu Čubrilovića do 14 časova i od 19 do 21 čas.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Izvor: radiogradiska.com | G.Vlainić
7,300FansLike
458FollowersFollow