Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiščanin i Laktašanin osumnjičeni da su Trebinjca prevarili za 140.000 KM

Vitomir P. (28) iz Gradiške i Marko J. (41) iz Laktaša osumnjičeni su da su za 140.000 maraka prevarili jednog Trebinjca.

Pripadnici Policijske uprave Gradiška podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Laktašanina, kojeg terete za prevaru i falsifikovanje isprave, ali i Gradiščanina, kojeg, uz ova dva krivična djela, sumnjiče i za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Marka J. sumnjiče da je 2018. godine, predstavljajući se kao vlasnik jedne firme iz Gradiške, stupio u kontakt sa Trebinjcem, te ga nagovorio da sarađuje sa ovom firmom.

Potom je, kako se sumnja, Trebinjac na to pristao, te sa Vitomirom P., kao odgovornim licem u firmi iz Gradiške, zaključio tri ugovora.

“Kako se sumnja, u tri navrata Trebinjac isplaćuje firmi iz Gradiške ukupno 140.000 KM, što znači da je Trebinjac ispoštovao sve ugovorene obaveze. Firma iz Gradiške je trebala od tog novca kupiti osam škoda fabija, koja su trebala biti u ugovorenim rokovima izdata jednom preduzeću iz Sarajeva, Područna jedinica Gradiška. Od ostvarenih prihoda, firma, za koju je Marko rekao da je njen vlasnik, trebala je vraćati pare Trebinjcu. Nakon ukupne isplate, vozila su trebala preći u vlasništvo Trebinjca. Međutim, kako se sumnja, dvojica osumnjičenih ništa od toga nisu ispoštovala”, rekli su izvori iz istrage.

Izvor: Nezavisne / Saša Čavrag
7,400FansLike
459FollowersFollow