Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška dio inicijative “Lokalne zajednice naklonjene mladima” (Foto)

Sporazum o realizaciji pilot faze inicijative „Lokalne zajednice naklonjene mladima“, juče su u Gradišci potpisali gradonačelnik Zoran Adžić i Šeherzada Halimić, izvršna direktorica Instituta za razvoj mladih „Kult“ iz Ilidže.

Cilj je da se razvije metodologija i različiti alati uz pomoć kojih će se moći procjenjivati koliko je svaka lokalna zajednica prilagođena životu mladih.

„S obzirom da se većina odluka značajnih za život mladih donosi na lokalnom nivou, veoma važno je da znamo šta je to što mladima treba, da bi jednu lokalnu zajednicu smatrali mjestom u kojem oni žele da žive“, rekla je Halimić.

gradiska

Gradonačelnik Adžić je rekao da je opredjeljenje Gradske uprave podrška mladim stručnjacima i preduzetnicima.

„Ovom inicijativom ćemo dobiti i odgovarajući certifikat, koji će nam omogućiti pristup mnogim evropskim institucijama i razvojnim agencijama. Vjerujemo da ćemo privući donatorska sredstva za podršku projektima za mlade“, rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Lokalna vlast u gradu na Savi je poznata po raznolikoj podršci koju pruža mladima, od nagrađivanja najboljih učenika i studenata, do podrške projekata omladinskih organizacija i kreiranja ambijenta kakav odgovara mladim ljudima.

Izvor: mojagradiska.com | Autor: B. Grgić, M. Vujić
7,100FansLike
431FollowersFollow