Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška iz vazduha: Impresivan pogled na trgove, parkove i zelenilo (Foto)

U opštem sivilu, u sjenci oluje, kiše i gradonosnih oblaka, pogled na Gradišku iz vazduha, na vedrom danu, predstavlja osvježenje i nudi optimizam.

Snimci iz ove perpsketive pokazuju svu ljepotu grada na Savi, uređene trgove, ulice, fasadirane zgrade, fontane, igrališta, funkcionalne parkove, kružne tokove, zelenilo i cvijetnjake…

Velike zasluge za to imaju gradska uprava, Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, javne ustanove, škole, vrtići, preduzeća i građani.

“Svako u našem gradu doprinosi njegovom lijepom izgledu. To je ohrabrujuće za prirodu i životnu sredinu. Situacija je sve bolja. Sada provodimo akciju izbora najljepših dvorišta, bašta, balkona. Prema broju prijavljenih, jasno je da su mještani cijelog gradskog područja, u urbanom dijelu, ali i selima, veoma angažovani na uređenju svoje sredine”, smatra Renata Obradović Popović, direktor „Gradske čistoće“.

Ovo je jedan od faktora koji privlači sve više turista u Gradišku koji ovdje imaju šta da vide i da se dobro provedu.

U posljednjih nekoliko godina, podsjeća Bojan Vujinović, gradski menadžer, uređeni su parkovi, osmišljeni sadržaji za djecu, izgrađene fontane, grad je ukrašen umjetničkim djelima, skulpturama u kamenu, oslikani murali, izgrađeni objekti za potrebe sporta i kulture, organizovani programi koji afirmišu ovu sredinu i njene stvaraoce.

Izvor: srpskainfo.com
7,300FansLike
456FollowersFollow