Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Konobari pronašli i vratili novčanik sa dokumentima i novcem

Konobari u Kafe grilu  „Pauza“ u Tržnom centru „AS“ u Gradišci Bojan Kunovac i Slobodan Horvat, zajedno sa ostalim kolegama ostaće dugo u lijepom sjećanju sugrađanke Alme Gerzić.

Nakon što su u nedjelju na parkingu ispred lokala  pronašli novčanik sa dokumentima i novcem, Kunovac i Horvat su odlučili da pronađu njegovog vlasnika.

Tvrde da su u nedjelju imali pune ruke posla, pa je novčanik došao na red tek nakon predaje smjene, u 13 časova i 30 minuta.

“Novčanik je bio poput dječijeg. Vidjeli smo da u njemu ima  više od 500 KM i određena suma novca u stranoj valuti. Izvadili smo dokument, nešto kao ličnu kartu, izdat u Evropskoj uniji, ali bez fotografije. Nazvao sam svog školskog druga, koji se preziva Gerzić. Prvi pokušaj nam nije uspio, jer je gospođa Alma Gerzić imala imenjakinju, koja je bila dosta mlađa. Tragali smo i dalje i moje kolege iz druge smjene su ipak  Almi predali novčanik poslije 17 časova”, rekao je Bojan Kunovac.

Doznali smo da Alma Gerzić živi u Danskoj, da je znala da je izgubila novčanik, ali nije znala lokaciju, jer se u nedjelju kretala na više mjesta po gradu.

“Gospođa Gerzić je novčanik tražila  bezuspješno nekoliko časova. Veoma ju je obradovao naš poziv. Iznenađena je pozitivno i počastila nas je. Hvala joj, pozivamo je da uvijek dođe u naš kafić, jer uvjerila se da se radi o poštenom osoblju”, rekao je kroz smijeh Bojan Kunovac.

Priznao je da  pronalazak i vraćanje novčanika nije samo obradovalo gospođu Almu Gerzić, već i njih, malobrojni kolektiv Kafe grila  „Pauza“, koji je omiljeno mjesto za odmor i Gradiščana i putnika prolaznika.

Izvor: mojagradiska.com | B.Grgić
6,700FansLike