Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Lažni policijski inspektor “pao” zbog šest prevara

Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su Nedžada Velića (32) iz Cazina, osumnjičenog da je od oktobra prošle godine pa do maja ove godine na području Gradiške izveo šest prevara, ali i jednu krađu.

Prijavljen je da se lakovjernim Gradiščanima, u namjeri da im izvuče pare, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao razne iznose, a konačna cifra mjeri se u hiljadama maraka.

Posljednja u nizu prevara zabilježena je 6. maja, kada je do Gradiščanina M.I. došao muškarac i predstavio se kao direktor firme iz Cazina te rekao da želi kupiti kamion.

“Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv te od M.I. tražio i uzeo 500 evra pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Gradišci. Potom je obećao M.I. da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega”, pojašnjavaju izvori “Nezavisnih”.

Shvativši da je prevaren, M.I. je prijavio policiji šta ga je snašlo, a gradiški policajci su se prihvatili posla i ekspresno, u saradnji sa kolegama iz Prijedora, pronašli osumnjičenog.

“Policajci su došli do operativnih saznanja da se radi o Veliću i da se golfom 6 uputio prema Prijedoru. U 16.30 su pripadnici PU Gradiška, u saradnji sa kolegama iz PU Prijedor, u mjestu Omarska, zaustavili i kontrolisali golf 6 kojim je on upravljao. Potom su ga pripadnici PU Gradiška uhapsili”, ističu izvori.

Ispostavilo se potom da je Velić osumnjičen za još pet prevara i jednu krađu na području Gradiške u proteklim mjesecima.

“Osumnjičen je da je 3. aprila, u gradiškom mjestu Vilusi, predstavljajući se kao radnik Granične policije iz Kozarske Dubice od J.G. uzeo 300 evra, za šta je trebalo da mu doveze polovno vozilo za dijelove”, pojašnjavaju sagovornici “Nezavisnih”.

Velić je osumnjičen i da je 13. marta, u gradiškom mjestu Orahova, predstavljajući se kao vlasnik špedicije “Velić” došao u dvorište M.Ž. i od njega tražio da kupi prikolicu koju je ovaj prodavao.

“Kada je, kako se sumnja, ugledao da M.Ž. ima sistem grijanja na pelet, Velić mu je ponudio na prodaju veću količinu peleta po niskoj cijeni te mu uzeo 1.800 KM, ali mu taj energent nikad nije dovezao”, ističu sagovornici “Nezavisnih”.

Osumnjičen je Velić i da je 20. januara ove godine, u gradiškom mjestu Cerovljani, došao do Đ.V. te mu se predstavio kao poznanik i policajac u penziji, te od Đ.V. uzeo 300 maraka kako bi mu dovezao polovno vozilo za dijelove.

“Sredinom januara ove godine u mjestu Romanovci, kako se sumnja, Velić se predstavio kao inspektor iz Gradiške, zaposlen u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), te od M.M. uzeo 900 KM kako bi mu pomogao prilikom regulisanja zahtjeva za oružni list i dobijanja dozvole za oružje te mu je iz kuće ukrao i njegov mobilni telefon”, kažu sagovornici “Nezavisnih novina”.

Velić je osumnjičen i da je u oktobru prošle godine, u gradiškom mjestu Bistrica, došao u dvorište Đ.J. te se, vidjevši tablu da Đ.J. prodaje placeve, interesovao za cijenu i dogovorio se da ih kupi.

“Potom je, kako je prijavljeno, nakon navodnog telefonskog razgovora rekao da treba da kupi nekakvu presu tu u blizini, ali mu fali 1.200 KM, da bi onda od Đ.J. uzeo taj novac pod izgovorom da će mu to vratiti kad od njega bude kupovao placeve”, navode sagovornici “Nezavisnih novina”.

Uz navođenje inicijala osumnjičenog, Vesna Vučić, portparol Policijske uprave Gradiška, potvrdila je da je on uhapšen te osumnjičen za šest prevara i jednu krađu.

“Izvršenjem tih krivičnih djela osumnjičeni je pribavio imovinsku korist u iznosu od 800 evra i 4.200 KM”, rekla je Vučićeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji je odlučio da se, nakon dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Velića.

Velić je policiji poznat odranije. Utvrđeno je da je za njim, takođe zbog prevare, Policijska stanica Bihać raspisala potragu, tako da je on nakon kriminalističke obrade u Gradišci predat bihaćkoj policiji.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dragan Sladojević
7,400FansLike
458FollowersFollow