Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Odana počast poginulim borcima, večeras koncert Jelene Tomašević (Foto)

Nizom manifestacija, Gradiška slavi trideseti rođendan Republike Srpske. Na centralnom spomeniku u gradskom parku položeni su vijenci i upaljene svijeće, a služen je i parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske.

Milovan Gagić, predsjednik gradske Boračke organizacije kazao je da se Republika Srpska ekonomski mora razvijati jer će time njeni temelji, postavljeni prije trideset godina, biti čvršći.

“Republika Srpska takođe mora uvažavati svoje borce, omogućiti bolji život za njih i njihove porodice”, istakao je Gagić.

Podsjećamo, u Gradišci je poginulo 612 boraca, a 13 se još vode kao nestali.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške rekao je, obrativši se skupu, da je primarna obaveza čuvanje uspomene na sve koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske.

“Osim boraca čija uloga u ratu je neupitna, u ovoj i ovakvim prilikama moramo se sjećati i narodnih tribuna, predstavnika srpske vlasti koji su u to vrijeme, u ratu 1992. godine, imali vizionarsku ideju i hrabrost da proglase Republiku Srpsku”, rekao je Adžić ispred spomenika na kojem su ispisana imena boraca sa područja Gradiške koji su poginuli u ratu.

Inače, večeras će u Gradišci, na otvorenoj sceni Kulturnog centra, takođe biti svečano jer je Gradska uprava zajedno sa lokalnim ustanovama kulture, javnim službama te udruženjima građana organizovala koncert Jelene Tomašević. To je poklon grada povodom Dana Republike Srpske.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow