Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Pogledajte rezultate policijske akcije tokom vikenda

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Gradiške, policija je u toku vikenda izdala 31 prekršajni nalog.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, tokom vikenda realizovane su pojačane aktinosti policijskih službenika na kontroli prisustva alkohola u organizmu.

Tokom pojačanih aktivnosti, 31 vozač sankcionisan je zbog prisustva alkohola u organizmu, a pet lica je lišeno slobode.

Uhapšen vozač “BMW”-a

Policija je u subotu oko 23.50 časova u ulici Lijevčanska izvršila kontrolu putničkog autmoboila marke “BMW” kojim je upravljao G.V. iz Gradiške.

“Lice G.V. je odbilo dati na uvid lična dokumenta policijskim službenicima i na taj način je ometalo policijske službenike u vršenju službene radnje, nakon čega se putničkim automobilom udaljio u nepoznatom pravcu. Daljim postupanjem policijskih službenika u ulici Despota Stefana, pronađeno je lice G.V. koje je i dalje ometalo policijske službenike u vršenju službene radnje”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Kako je saopšteno iz policije, G.V. je odbio da se podvrgne alko-testu, nakon čega je uhapšen.

“Po kompletiranju predmeta, protiv lica G.V. zbog počinjenog prekršaja po članu 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru (ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) biće podnesen zahtjev za pokretanje prekšajnog postupka nadležnom sudu”, zaključeno je u saopštenju policije.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Gradiskalive.com
6,200FansLike