Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Realizovana akcija na pojas i mobilni telefon, 215 kazni za dva dana

U Gradišci je realizovana dvodnevna policijska akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korišćenje bezbjednosnog pojasa, mobilnog telefona za vrijeme vožnje i nepropisnog parkiranja vozila.

Skoro svaka kontrola- kazna

Gradiška policija “nije imala milosti” s obzirom da su skoro svi kontrolisani vozači bili i kažnjeni.

“Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 227 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 215 vozača ili 94,7%. Po akcentu akcije sankcionisan je 161 vozač, dok su 54 vozača sankcionisana po drugim osnovama”, rekli su iz Policijske uprave Gradiška.

“Po akcentu akcije sankcionisan je 161 vozač, i to 84 vozača je sankcionisano zbog nekorištenje bezbjednosnog pojasa, 12 vozača zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje i 65 vozača zbog nepropisnog parkiranja vozila”, dodali su iz PU Gradiška.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključili su iz policije.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow