Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Svaki oldtajmer nosi svoju zanimljivu životnu priču (Foto)

Malobrojni oldtajmeri uljepšali su 28. sajam kolekcionarstva i antikviteta „Denarius“ u Gradišci. Ali, svaki oldtajmer nosi svoju priču, zanimljivu životnu priču.

Tako Vujadin Vule Savčić na plećima nosi 79 godina, a njegov Mercedes tri godine više.

“Ispravan je, registrovan i poklonio sam ga sinu. Imam još dva zanimljiva oldtajmera i oba ostavljam sinovima. Podržavam svaku izložbu oldtajmera jer sam tu blizu, iz Laminaca”, rekao je Vule, a na pitanje da li mu je mahnula i jedna snaša od Laminaca do Kulturnog centra dok se vozio prelijepim crnim uglačanim mercedesom, samo se nasmijao i rekao, e jesu nekada, mahale su.

oldtajmeri

Momir Babić poznati preduzetnik i boem dovezao se „Mercedesom 280“ iz 1978 godine. Drugi mu je vlasnik.

“Prodaću ga uskoro. Evo sad da ga upalim i pravac Njemačka, bez brige. To je auto snova, nikad me nigdje nije ostavio. Ali i ja brinem o njemu”, priča Momir, čiji je život satkan od najuzbudljivijih sekvenci poput holivudskog filma.

Boško Bosnić došao je na sajam iz Romanovaca, starim uglačanim „Opelom“.

“Ovo je „Opel Ascona“, kod mene je pedeset godina. Na njoj je tvornička farba i originalne presvlake. Teško je sve to očuvati, ali ona je moj ljubimac”, rekao je Bosnić.

Na pitanje koliko je kilometara prešla „Ascona“, Boško kaže da se na svakih stotinu hiljada sat vrati na nulu.

“Nisam siguran koliko je prešla, 500 ili 600 hiljada kilometara. A ja gazim 86. godinu, zdrav sam i uvijek raspoložen, a kao dijete sam preživio pakao logora Jasenovac”, priča Boško Bosnić.

Pažnju ljubitelja starih automobila privukao je i „Stojadin“ iz 1976. godine. Stigao je iz Kladara, kod Srpca.

“Još i danas je oštar na gasu, pali iz prve i funkcioniše kao da je tek došao iz Kragujevca, a ne prije 48 godina. Nedavno sam iz Torina dobio novi originalni volan, na sve strane tražim zadnji branik, i sve će biti kao da je ispod čekića”, priča vlasnik „Stojadina“ Đoko Vuković.

oldtajmeri

Izvor: Radio Kozara / Boško Grgić
7,400FansLike
459FollowersFollow