Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradski stadion u Gradišci dobija novi zvanični naziv

Pred odbornicima Skupštine grada Gradiška na narednoj sjednici, koja će biti održana 22. aprila, naćiće se Odluka o dodjeli naziva Gradskom stadionu u Gradišci.

Gradski stadion u Gradišci mogao bi uskoro dobiti zvanični naziv Gradski stadion “Velimir Sombolac”.

Inicijative “Kozare”

Fudbalski klub “Kozara” Gradiška, obratio se Gradu Gradiška sa inicijativom za dodjelu naziva Gradskom stadionu u Gradišci po proslavljenom fudbaleru i istaknutom fudbalskom radniku Velimiru Sombolcu.

Navedena inicijativa podržana je i od strane Gradskog fudbalskog saveza Gradiška. Pozitivno se izjasnila i porodica pokojnog Velimira Sombolca.

Ko je bio Velimir Sombolac?

Velimir Sombolac je rođen 27. februara 1939. godine u Donjoj Ljubiji kod Prijedora, a preminuo u Gradišci 22. maja 2016. godine. Tokom bogate fudbalske karijere igrao je za FK “BSK” Banja Luka, FK “Borac” Banja Luka, FK “Partizan” Beograd, FK “Olimpija” Ljubljana i FK “Orijent” Rijeka.

Sa fudbalskom reprezentacijom Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine osvojio je zlatnu medalju.

Bio je trener više fudbalskih klubova, između ostalih i FK “Kozara” Gradiška u periodu od 1976. godine do 1979. godine, gdje je ostavio neizbrisiv trag, te dao veliki doprinos, pogotovo u radu sa mladim selekcijama.

Obavljao je veliki broj  odgovornih funkcija u fudbalu i sportu, bio je selektor fudbalske reprezentacije Republike Srpske u periodu od 1998. godine do 2001. godine, a jedno vrijeme i pomoćnik ministra sporta Republike Srpske.

Dobitnik je nagrade za životno djelo “Doktor Milan Jelić”.

Izvor: radiogradiska.com | G. Vlainić
7,200FansLike
441FollowersFollow