Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Granični policajci iz Gradiške i Banjaluke optuženi za primanje dara

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za koruptivno krivično djelo protiv Jugoslava Tepića (41) iz Gradiške i Nenada Radetića (55) iz Banjaluke, policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH.

“Optuženi se terete da su 16. oktobra 2020. godine na MGP Gradiška, obavljajući poslove i zadatke ovlaštenih službenih lica Granične policije BiH, raspoređenih na poslovima policajaca granične kontrole lica i vozila na ulazu u BiH, zahtijevali i primili dar da u okviru svojih ovlaštenja izvrše radnju koju ne bi smjeli izvršiti”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Takođe, u optužnici se navodi da su optuženi navedenog dana, za vrijeme trajanja pandemije Covid 19 i velikog broja zaraženih lica, prilikom kontrole putnih isprava lica državljana Austrije, koji nisu imali potrebna Covid odobrenja i potvrde, nezakonito omogućili ulazak na teritoriju BiH, nakon što su od navedenih lica zahtijevali i primili novčanu korist, te na taj način za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

“Optuženi se terete da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 29. istog Zakona”, navode iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Gradiskalive.com
6,700FansLike