Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Haos u Parizu zbog ubistva dječaka: Neredi trajali čitave noći, policajac koji je PUCAO u pritvoru

Neredi u Parizu zbog ubistva dječaka, policajac koji je pucao u njega je uhapšen.

U Parizu su cijele noći trajali neredi, sukobi građana i policije, nakon ubistva sedamnaestogodišnjaka od strane policajca.

Nael M. (17) ubijen je nakon što su ga policajci zaustavili u saobraćaju. Mladi dostavljač je upucan nakon prepirke sa policijom, ali postoje dvije različite verzije događaja. Na snimku koji se pojavio, on sjedi u kolima dok policajci drže uperene pištolje u njega, a policija je tvrdila da se Nael “zaletio” kolima na njih.

Najprije su mladi u predgrađu Nanter izašli na ulice, prevrtali kante, palili automobile i gađali policiju pirotehničkim sredstvima. Potom, kako je noć odmicala, neredi su se proširili na ostale četvrti Pariza i zapaljeno je nekoliko zgrada.

Policajac koji je upucao tinejdžera je u pritvoru, a ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen apelovao je na smirivanje situacije.

“Snimci na društvenim mrežama su izuzetno šokantni i zabrinjavajući, molimo ljude da poštuju tugu porodice, ali i pretpostavku nevinosti policije”, rekao je on u francuskom parlamentu.

Uhapšeno je najmanje devetoro ljudi, i za sada nema podataka o povređenim. Policajac koji je ubio dječaka, čije ime nije saopšteno, trenutno je pod istragom zbog ubistva.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
457FollowersFollow