Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Inspektori otkrili uzrok pomora ribe u “Ribnjaku” Prnjavor

Zbog pet tona ribe koja je uginula u prnjavorskom “Ribnjaku” danas je na teren izašla Republička inspekcija i tom prilikom su utvrdili da je u kasetama u kojima su one bile nije bilo dotoka vode zbog suše, te su odgovornima naložili da se u roku od 72 časa ista bezbjedno ukloni, potvrdili su za “Nezavisne” iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Istakli su da, s obzirom da je imenovan i novi stečajni upravnik, očekuju da će se sada stvoriti uslovi za izvršenje naloženih mjera.

“U skladu sa navedenim, veterinarski inspektor Opštine Prnjavor preduzeo je mjere na zbrinjavanju otpada životinjskog porijekla koji je nastao uginućem ribe, a u skladu sa odredbama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla”, navode iz Inspektorata RS.

Dodaju i da je odgovornom licu od strane nadležnog veterinarskog inspektora naloženo da u roku od 72 sata preduzme mjere na neškodljivom zbrinjavanju otpada, a u skladu sa uputama veterinarskog inspektora.

Još 2019. godine je republička vodna inspekcija pokrenula upravni postupak inspekcijskog nadzora objekta “Ribnjak”, a tom prilikom su obilaskom objekata ribnjaka utvrdili da svi objekti ribnjaka, vodozahvati, upusti, dovodni kanali, odvodni kanali, nasipi, betonske konstrukcije, propusti i ispusti nisu u punoj funkciji. Ističu da je tom prilikom utvrđeno da jedan broj tovilišta nije bio u funkciji, odnosno isti su bili bez vode.

Izvor: Nezavisne | Nikolina Aleksić
7,300FansLike
456FollowersFollow