Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Iz Inspektorata apeluju: I lokalne zajednice da pojačaju nadzor na terenu

Inspektorat Republike Srpske saopštio je da nastavlja pojačanu kontrolu poštovanja preventivnih mjera s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju i očekuje da i lokalne zajednice većim intenzitetom angažuju svoje kontrolne organe, pojačaju nadzor na terenu i sankcionišu osobe koje krše epidemiološke mjere.

Iz Inspektorata apeluju da građani poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih institucija koje se mjesecima bore za zaštitu javnog zdravlja.

“Pozivamo građane da u ovim izazovnim trenucima budu naši saradnici i partneri i odgovornim ponašanjem daju doprinos u borbi protiv virusa korona. Naša kolektivna odgovornost trenutno je najbolja zaštita od širenja korona virusa”, navodi se u saopštenju Inspektorata.

Republički inspektori su u okviru akcija izvršenih ovog vikenda izrekli kazne od 99.000 KM, dok je za 10 objekata izrečena mjera zabrane rada zbog kršenja mjera propisanih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

“U protekla dva dana na području cijele Republike Srpske republički inspektori izvršili su 1.043 kontrole u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega je 68 bilo sa utvrđenim nepravilnostima”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je, u skladu sa procijenjenim rizikom od širenja virusa korona u pojedinačnim objektima, uzimajući u obzir frekvenciju građana na dnevnom nivou, posebna pažnja inspektora usmjerena na visokorizične subjekte, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti, veliki tržni centri, frizersko-kozmetički saloni, ali od kontrole nisu izuzete ni druge vrste objekata.

U saopštenju se dodaje da su podršku republičkim inspektorima na terenu pružali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su vršili kontrole i preduzimali mjere u dijelu svojih nadležnosti.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
459FollowersFollow